donderdag 1 september 2011

Vrijdag 26 augustus - donderdag 1 september

Het was eigenlijk een beetje een nare week. Maandag 29 augustus stonden rond 8:30 al veel auto's aan de overkant van het meer bij onze buren. Ik vond het geen goed teken. En inderdaad 1 uur later kwam Joël naar ons toe om te vertellen dat opa Roger-Jules was overleden. Natuurlijk hij was 89 jaar oud maar toch. En hoe moesten we nu reageren? Rond 10:00 uur zijn we gelijk maar even langs gegaan om Janine te condoleren. Gaf ons wat rust en achteraf hadden we er ook goed aangedaan.
Al onze plannen om gras te maaien etc. hebben we maar even verschoven. Om op zo'n dag herrie te maken leek ons niet gepast. Dinsdag eind van de dag zijn we weer langs gegaan om na te gaan wanneer de begrafenis zou zijn. Goed dat we weer geweest geweest zijn want hij werd woensdag om 14:30 uur al begraven.

Woensdagochtend hebben we nog een kort motorritje gedaan voor de afleiding.
Even op en neer naar Charroux - een leuk oud stadje in de Allier.

's Middags naar de uitvaart in het kerkje van Biollet. Onze auto konden we net buiten het dorp kwijt en buiten stonden al heel veel mensen. Nadat de familie Grenat was gearriveerd gingen we de kerk in. Gelukkig waren we snel want die kerk zat al helemaal vol. Een begrafenis is hier toch wat anders als in Nederland. Het hele dorp en omstreken is aanwezig. Na het bijzetten in het graf werden we door de buurvrouw uitgenodigd om met de familie koffie te drinken in het café van zoon Daniel. Dat deed ons ook wel wat.

Maar ja zoals Janine ook zei: Nous sommes trois à l'Etang du Cheix.
Zo'n begrafenis is ook een inburgerings ervaring maar echter niet de leukste ervaring die je zo snel wilt meemaken.

Donderdag zouden we ons huis een beetje schoonmaken (voor het maten bezoek) en 's middags even bij Ruud in Saint Priest gaan kijken. Om 10:30 uur stond Gerard (de oudste zoon van Janine) voor de deur. Hij wilde ons hout gaan zagen. Nou ja dat kwam toch ook weer goed uit, dan is dit gelijk bij het kleine huisje opgeruimd. Voor Gerard is het zijn hobby (i.p.v. fitness) en zo is ons lesje body pump ook weer ingehaald. Ons schuurtje is nu gevuld met 10 ster/kuub hout dus we komen de winter wel weer door.

Wat een week weer, één op niet meer te vergeten. Morgen komen mijn HIO-maten voor ons jaarlijks weekendje. Marcel is kok en de HIO-maten club gaat weer ouderwets lol maken. Jammer dat Tineke moet afhaken omdat zij haar vinger heeft gebroken.
Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten