
Het laatste weekend van september was voor Yvonne gereserveerd voor het jaarlijkse uitje met de CLD vriendinnen. Tegenwoordig kunnen we weer rechtstreeks vliegen van Clermont naar Amsterdam dus hupsakee "heen en weer". Het was weer ouderwets gezellig en natuurlijk hadden we prachtig weer. Dit jaar was Alkmaar aan de beurt: een gezellige stad waar we ook weer een prachtige b&b hadden gevonden.


van Espinasse en Biollet met champagne.
Ten slotte nog het grande cabaret in de grote tent bezocht en een afzakkertje bij Daniel en Pepe gehaald en we konden weer vrolijk naar huis "wat een dag". Biollet mag trots zijn op zo'n feest met zoveel mensen. In vergelijking met de andere feesten tot nu toe blijft de Foire in Biollet de topper.


De muur voor de ondersteuning van de oprit is nu ook helemaal klaar en het afdakje voor de airco's bijna. Allemaal klussen die voor de winter moesten gebeuren en daarom prioriteit hadden boven de werkzaamheden aan de gîte.



Hopelijk krijgen we voor de kerstperiode de WC, badkamer en keuken nog gereed. Maar we hebben nu al geconstateerd dat we eerder dan december aan de bak kunnen in de chocolaterie.
De afgelopen tijd hebben we de dépliant voor Noël gereed gemaakt en er gaan eind november meer dan 3000 stuks in de brievenbussen. Op dat moment moet je winkel al vol liggen met Père Noëls en andere artikelen want we vrezen dat ze gelijk gaan komen.
De dépliant ziet er weer leuk uit, er gaat toch een hoop werk inzitten maar samen met de buurvrouw en Solange voor de Franse teksten en Icombrailles voor de lay-out is het het een mooie folder geworden.
Naast deze voorbereidingen zijn we sowieso al bezig met de gehele inkoop voor Kerst. We hadden in het atelier nog 1 groot bottleneck: de hele kleine koeling voor de eerste fase voor de chocolade vormen. We hebben hiervoor een nieuwe werk/koel tafel aangeschaft. Helaas kostte dat ding ons weer meer tijd dan we wilden want toen we hem aanzetten deed die het niet. Onze leverancier had dat ding dus niet getest.
Gelukkig is Marcel naast Chocolatier ook technicien dus dat hebben we maar weer zelf opgelost.


Het kunstwerk van de Italiaan viel op door de geweldige details van de sieraden en de gedraaide vormen. Een terechte winner dus.
Na de salon hebben we natuurlijk nog wat in Parijs bezichtigd: Tour Montparnasse, galerie Lafayette en op de terug weg Chateau Versailles.Het is leuk Parijs maar na 3 dagen ben je blij dat je weer in Biollet bent, wat een mensen massa daar. We hadden natuurlijk een beetje de pech dat het Toussaint vakantie was in Frankrijk.
Een foto impressie:
Galerie en terras Lafayette
uitzicht tour Montparnasse
Chateau Versailles (we waren niet de enige)
Bij een bezoek aan Parijs hoort natuurlijk ook een bezoek aan verschillende chocolateriën. O.a. hebben we de chocolats van Pierre Hermée geproefd: € 11,- voor 60gr. Smaak was voortreffelijk maar we misten een "byte" voor de chocolat. En dat is een van de vele goede opmerkingen van klanten voor onze chocolat: dunne rand maar toch "craque". Over de prijs zullen we het maar niet hebben. In Parijs betaal je minimaal € 80,- per kilo bij een echte chocolatier. Wij begrijpen dan ook dat de Parijzenaar met een tweede huis hier nog even voor vertrek komt inslaan.
Na Parijs waren we donderdag weer gewoon open. Donderdag was al behoorlijk druk maar Vrijdag 1 november Toussaint sloeg alles: om 16:00 uur is er ergens een fluitje afgegaan en stond de zaak vol voor de chocolaterie maar ook voor de salon de thé: chocolat chaud, chocolat chaud, chocolat chaud, .... Weer zo'n produkt waar de Fransen gek op zijn. En we maken het van echte chocolat en volle melk en geen poeder, en dat proeven ze. Dus daar gaat de "bouche à oreille" weer!!.
Een heel verhaal weer en hopelijk kan ik nog eind november wat updaten want vanaf eind november gaan we een maand "in retraite" in het Chocolade Atelier voor Noël et jour de l'An" voor de meest belangrijke maand voor een Chocolatier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten