maandag 29 juni 2015

Zaterdag 18 april - maandag 29 juni 2015

Vorige keer was een vriendin ongerust nu was het de beurt aan een oude kookmaat van Marcel: waar blijft de blog? Dus hupsakee maar weer even in de pen klimmen. Valt niet mee want het is toch al een heel tijd mooi weer (op een enkele dag na) en nu beginnen de mussen van het dak af te vallen. Warm weer is niet zo goed voor de omzet van de chocolaterie maar je geniet er zelf wel meer van. Overigens hebben we ook weer ijs. De kleine eendjes hebben we helaas niet meer gezien, dus tant-pis.

De afgelopen maanden was het verbouwen en nog eens verbouwen, en veel apero's en etentjes.

Voor onze apero n.a.v. onze verjaardagen (eind mei) moest de salon de thé klaar zijn. Het blijft een goede macon: want zijn belofte kwam die na, de salon de thé was klaar. Ook het "natte plekje" is opgelost, kostte wel weer een extra gleufje.
Bob en Esther waren de eerste die de salon de thé in gebruik namen: kwamen gezellig langs in het Pinksterweekend. Jammer dat we op de jours de feries altijd open zijn en dat het vaak onze beste dagen zijn dus weinig tijd om bij te kletsen. Maar 's avonds hebben we heerlijk gegeten in het nieuwe huisje.

Een korte foto impressie van het begin tot het einde van de salon de thé (inclusief de nettoyage dehors):


















Het andere project is nog niet klaar maar we zijn al best ver. Het grove werk is klaar: betonvloer ligt erin,

het plafond is heel mooi gerestaureerd, door de macon zijn ook alle muren gevoegd. Die laatste stap ging heel snel maar dit kwam mede doordat ze in die week gewoon om 4 uur 's ochtends al bezig waren.

Een vriendin van de gym vroeg op een gegeven moment of die bonbons voor ons waren. Bonbons? (liggen toch bij ons in de winkel). Dit is dus weer een Franse term voor een beton wagen.







De twee nieuwe deuren en het nieuwe raam is geplaatst


 Tevens heeft de macon ook de buitenboel aangekuisd en met een soort beton gravel bestrooid en aangestampt (zie foto van het salon de the huisje). Nou hopen dat die rolstoelen kunnen rollen want tegenwoordig met al die normen voor een openbaar gebouw wordt je niet goed van. Nadat de macon klaar was kon Marcel al zijn spulletjes voor de chauffage bestellen (waaronder zijn buffer vaatje van 800 liter) en kon de isolatie laag erin gespoten worden.
Het was millimeter werk maar met hulp van Daniel hebben we dat ding naar binnen gekregen. Na de isolatielaag was het de beurt aan de vloerverwarming. Het was de bedoeling dat Marcel dit samen met Jean ging doen maar helaas konden we Jean die week niet bereiken en heeft Truus geholpen. Wat een ... klus maar we kregen van de chappe man wel een kompliment: "dit had die nog nooit zo netjes gezien".

Na de vloerverwarming konden de chappe luitjes aan de gang. De vloer is nu klaar om de verwarming aan te sluiten en langzaam op te stoken. Hierna kan de carrelage man komen. Maar geduld is een schone zaak want de vloer moet zeker een maand drogen.

Die maand hebben we ook hard nodig om alles aan te sluiten en voor de afwerking van alles. Gelukkig kon Jean wel mee helpen met het plaatsen van de binnendeuren in het nieuwe toilet en de chauffage ruimte. Hierna kon Marcel de muurtjes gaan plaatsen.
Het nieuwe toilet wordt een soort kangaroo toilet: van buiten voor de klanten van binnen uit voor ons zelf. Zo voldoen we ook weer aan de norm om 2 toiletten te hebben voor de salon de thé.


Tussen al het werk hadden we gelukkig genoeg leuke etentjes en apero's, en verder moesten we ook voor de kat "tresor" van Arnold en Elly zorgen. Dat laatste is best leuk behalve als de kat niet meer in zijn huisje terugkeert. Gelukkig had Marcel aan  boer Thiery gevraagd of hij toevallig een zwarte kat had gezien. En ja hoor die zat in zijn graan silo. Marcel had dus gratis wat graantjes in zijn schoen maar de kat was weer terecht.

Trésor was gelukkig weer levend terug. Helaas hebben we in mei afscheid moeten nemen van ons lievelingskippetje "dejeuner". Ze was gewoon oud en op. Maar ja deed wel een beetje pijn want het was altijd zo schattig als het gras weer te lang was en zij met die korte pootjes door dat natte lange gras zag hobbelen.

Dejeuner is helaas niet meer, maar binnenkort (donderdag) hebben we een nieuwe aanwinst: madame Jingles. Tsja wij zijn ook benieuwd wat dat weer gaat brengen. Hopelijk doet ze haar naam eer aan en vangt ze veel muizen. Voor de filmliefhebbers: even denken aan de film "Green mile" met Tom Hanks en die hele grote neger.



Zo we zijn weer even bij. Eens kijken of in juli de chocolade omzet weer wat gaat aanzetten want na een goede mei maand was juni een beetje kommer en kwel. Maar goed het is ook al een tijdje te warm voor chocolade. Er liggen nu dan ook esquimaux faits maison in de winkel.
Door het goede weer blijft het humeur goed maar het wordt de komende week wel erg heet. Sinds ik hier zit heb ik nog nooit zo'n mooi voorjaar gehad. Tot de volgende keer maar weer.



2 opmerkingen:

  1. Ik was een beetje achter, maar jullie hebben aardig wat werk verzet. Al van Willeke en Wilco gehoord, toen ze terugkwamen van Estartit.
    Leuk weer om te lezen. gr wim en leny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was een beetje achter, maar jullie hebben aardig wat werk verzet. Al van Willeke en Wilco gehoord, toen ze terugkwamen van Estartit.
    Leuk weer om te lezen. gr wim en leny

    BeantwoordenVerwijderen