maandag 4 juli 2011

Zondag 26/6 - Zaterdag 2 Juli

Samen met collega Jos, zijn vrouw Rini en dochter Suzan (fam. de Jong) in record tijd naar ons huis "Etang du Cheix" gereden. Jos, Rini en Suzan voor een 2 weekse vakantie in de Auvergne en Yvonne "aan de slag" als gastvrouw van de Chambres d'hotes/gites.
Het laatste "slinger de slanger" stukje was al echt genieten voor Jos.
Alles lag er gelukkig heel verzorgd bij. Ons maai apparatuur komt goed van pas en de "petit fils Christophe" had ook onze grote weilanden gemaaid en mooie baaltjes van gemaakt (gratis voer voor zijn koeien).

We begonnen met zeer mooi en heet weer. Na onze avond maaltijd op dinsdag werd dit hete weer afgestraft met hagelstenen als knikkers. Dus dat was even vluchten naar binnen voor het toetje.

Nu is het weer lekker en kunnen we weer wat gaan doen. In de moestuin nog wat geschoffeld en de courgette verpoot. We zijn benieuwd, maar de pompoenen groeien als kool.
De tomaten gaan ook goed.
En de paprika kunnen we waarschijnlijk in augustus al eten.



Eindelijke een eigen gemaakte foto van ons huis met weerspiegeling in het meer.

Donderdag 30 juni nog een mooie motor tocht naar het Sancy massief (Mont Dore en La Bourboule) gemaakt. Echt genieten dus zeker het deel naar Murol. We hebben alvast een deel van de Tour de France etappe van zaterdag 9 juli gereden.

Vrijdag 1 juli de verjaardag van Rini gevierd met weer een mooie taart (gelijkwaardig aan die van de BBQ met de Fransen).
Verder zijn vandaag de mannen voor de elektriciteit en de fosse septic langs geweest. We zijn benieuwd naar "les devis".


Zaterdag 2 juli naar de markt in St Eloy des Mines geweest. Een hele grote markt met een overdekte hal waarin men vis en vlees verkocht en buiten stond er ook nog een kraampje met levende dieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten