dinsdag 12 juli 2011

Zondag 3/7 - zaterdag 9/7

Vandaag (9/7) de dag van de tour komt de regen zo recht naar beneden. En we wilden nog sportief met de fiets naar de tour (maar 15 km van ons vandaan). Een beetje regen kan geen kwaad want we hebben ons etang al aardig "leeg" gehaald voor ons moestuintje. Het was hier erg droog (en zonnig).
Maar goed 's middags toch besloten naar de tour te gaan "op de fiets naar Dentreix". De gele trui in levende lijve gezien.

Het was 3 kwartier heen fietsen, meer dan een uur wachten (we waren helaas te laat voor de pub, maar nog wel een gele plu gescoord), na 10 minuten waren de renners voorbij (we hadden geluk dat er nog een kopgroep was) en toen weer 3 kwartier terug fietsen (het was gelukkig droog geworden). We hadden weer een alternatieve route gevonden met een mooi uitzicht op Biollet.


Van de week hebben we al een fiets tocht naar Saint Gervais voor de boodschappen gedaan (32 km) en een rondje Biollet Les Arses (10-12 km). Een beetje afzien want Saint Gervais ligt weer een klein stukje hoger dan Biollet. Voor ons viergang groep zijn we dus al aardig aan het trainen :!).
Verder was het een rustig weekje. We hebben al geconstateerd dat als je gasten hebt (chambres d'hotes) dat je gewoon continue bezig bent (schoonmaken, eten klaarmaken, boodschappen doen etc.).


Hoewel rustig weekje: dinsdag nog naar Clermont Ferrand geweest voor een afspraak met de toeristen organisatie van de Auvergne. Helaas was er bij de betreffende mevrouw iets anders tussendoor gekomen dus die afspraak ging niet door. Wel hebben we gelukkig Clermont bezichtigd en dat is de moeite waard.
Donderdag kwam Luc weer langs met de volgende artisan (chauffage) en de dakbedekker voor le premiere devis (het worden toch maar pannen i.p.v. leisteen voor de grange en de petit bucher) . Eigenlijk was de week dus weer zo om.

Zo ook de vakantie van de fam. de Jong. Zij hebben in ieder geval veel toeristische bestemmingen bezichtigd. Er is heel veel te doen en vol afwisseling (mooie natuur, mooie wandelingen, mooie kastelen, mooie bergen, leuke stadjes etc. etc.).

Zaterdag kregen we nog meer gasten uit Nederland (de kapster Annemarie met Tjerk en kleine Kay). En zondag was het een grote wisseldag. In het weekend waren we vol. Fam. de Jong ging weer naar huis. Irma, Azra en Samira en Wilco en Willeke losden ze af. Dus geen rustig weekend: kamers schoonmaken, veel lakens wassen en voor 9 personen een Tables d'hotes. Het was super gezellig. Iedereen heeft heerlijk geslapen en gegeten en de kamers werden zeer gewaardeerd (goede bedden, een harde straal uit de douche en dan de volgende dag nog een lekker ontbijt).



Gisteren werd er nog een pluk eendjes "uitgelaten" in ons Etang. 's Avonds heeft Marcel ze uit ons weiland gehaald. Ze waren een beetje verdwaald.
En dinsdag wilden ze allemaal mee in de achterklep van de auto van Willeke en Wilco naar Spanje maar dat volgt volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten