zondag 10 juni 2012

Dinsdag 5 juni - zondag 10 juni 2012

Ik weet niet wat de weergoden hier hebben met een zondag maar na een goede week qua weer (m.u.v. vorige week zondag) is het vandaag /zondag weer pet: de hele dag al een miezer. Zo net is het ook in Parijs (Roland Garros) gaan regenen want op de buienradar is er een wolkendek zichtbaar wat over heel Frankrijk ligt. Het weer blijft een beetje instabiel, maar als hier de zon doorbreekt dan is het ook gelijk puffen.
Deze week begon dus met het vervolg van de dakopbouw van de toekomstige gîte en bijna elke dag gasten die ook wilden mee eten. Sommige hadden maar voor 1 avond eten geboekt maar goed na de eerste avond werd de volgende avond er maar gauw bijgeboekt. Dus ons eten valt goed in de smaak.


Mede omdat we al regelmatig groentes en fruit (laitue, mangetout, petit pois et fraises) uit onze tuin kunnen halen en onze desserts altijd zelf worden gemaakt en van hoge kwaliteit zijn.
Dus allemaal enthousiaste verhalen van onze gasten en voor het voetbal hoef je ook niet meer thuis te blijven:!). Marianne (zus Marcel) en Kees hebben als fanatieke wandelaars helemaal genoten. Voor wandelaars en fietsers is het hier echt een paradijs.

Goed nu verder met de verbouwing: onze bouwhulpen hebben alle charpentes op de goede plaats gezet, de dwars balken liggen en hierna heeft onze metselaar alles aangesmeerd. Verder hebben we ook een begin gemaakt met de voorgevel waarvoor we de ramen en deuren al in huis hebben.













Overigens kwam bij het afbreken van het oude dak nog een heel lief nestje naar beneden: 6 kleine koolmeesjes. Deze hebben we in een raamopening gezet en moeder koolmees heeft ze gevonden. Helaas was het verhaal van de 10 kleine negertjes want er was er elke dag 1 minder. Hopelijk hebben er een paar het  overleeft.





Maandag  hopen we dat de dakplaten worden afgeleverd. Afspraken over leveringen blijft hier toch een moeilijke business. Fin de semaine zouden ook de tuiles worden geleverd. Nou die zijn er dus nog niet. Dat wordt weer bellen. Verder hebben we behoorlijke woorden wisselingen met de bank waar we onze zakelijke rekening hebben ondergebracht. Na 3 weken zitten we nog steeds te wachten op onze bank pas en de zeer belangrijke chequiere. Als je die laatste niet hebt kun je dus niets met die rekening. Maar goed de bank heeft nu wel echt door dat ze eens moeten opschieten, dit hebben we duidelijk kenbaar gemaakt (zelfs in het Frans).

Komende week iets rustiger met boekingen: 2 avonden aan het begin van de week maar volgende week zaterdag gaan we los: "dan zitten we vol". We verwachten wel veel werkzaamheden: hopelijk boeken we goede voortgang in de dakopbouw van de gîte (en we blijven  hopen dat alles eens wordt afgeleverd).

Tenslotte nog onze nieuwe kippen: blijven nieuwsgierig en nemen dus wel erg regelmatig plaats op de vensterbank. Nou hopen dat ze nog een beetje kunnen ramen lappen want dan levert dit plekje nog wat op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten