zondag 12 augustus 2012

Dinsdag 31 juli - Zondag 12 augustus 2012

Tsja dan denk je dat je erg rustig woont met weinig auto's (maximaal 5 auto's per dag) wordt er toch zo'n leuk nieuw kippie van ons aangereden. Maar die nieuwe kippen zijn ook een beetje eigenwijs: het gras bij de buurman is toch lekkerder. Elke dag na de middag gaan ze aan de wandel en dan zijn we de kippies weer eens kwijt. Sommige Fransen rijden niet langzaam dus hupsakee "dag kippie". Overigens rijden niet alleen Fransen snel. Toen mijn vroegere baas Rias samen met zijn vrouw dreigde te laat te komen bij het diner heeft hij even zijn gaspandaal ingedrukt. Gelukkig was de buurvrouw niet net de hond aan het uitlaten anders hadden we een platte Janine met Venus gehad. Overigens was het super gezellig dat Rias even langskwam. Toch al heel wat oud collega's op bezoek gehad.

Augustus is dus de maand van de buitenlandse gasten (Fransen, Italianen en  Duitsers). Maar we beginnen met nog 2 Nederlanders: Hilde en Leonard kwamen 4 dagen voorbereiden voor de jaarlijkse Viergang mountain bike weekend. Ondanks dat het weer even een klein dipje had hebben Hilde en Lionard heerlijk gefietst en een paar routes uitgestippeld zodat de club volgend jaar kan komen. 
Verder hebben we ook heel veel gelachen met de 3 Franse dames. Een van de dames was er al voor de tweede keer. Ze verraste ons daarmee want ze had een vriendin laten boeken. Maar goed de eerste franse appréciations zijn binnen. Overigens krijgen we via france-voyage.com sowieso veel Franse aanvragen binnen. Jammer dat de meesten eerst gaan bellen of boeken voordat ze gaan kijken hoever wij zitten van de plek waar zij moeten zijn.


Ondanks dat we de afgelopen week weer vol zaten zijn de werkzaamheden  hervat. Planetfroid is begonnen met de aanleg van de climatisering. Hiervoor moest Marcel buiten het atelier een betonnen plaat aanleggen. Helaas heeft dat hem zijn rug gekost.

Gelukkig was een van onze gasten een therapeut van de alternatieve geneeskracht: Marcel moest van hem bij het muurtje staan (en ook niet te kort). Het ging die dag wel beter maar de volgende dag hebben we weer iets knulligs meegemaakt dat de pijn in de rug er weer in zit.
We dachten in een keer 2 pallets beton cellulair blokken mee te nemen op de aanhanger. Helaas hadden we ze niet goed vastgezet en bij een wat scherpere bocht vlak bij huis lagen alle blokken in de berm. Dus dat was rapen en bij elkaar verzamelen wat nog heel was.  Letterlijk en figuurlijk zaten we dus met de brokken.
De blokken zijn bestemd voor de gîte want ook daarvoor zijn de werkzaamheden hervat. De meeste ramen zitten er in en de electricien is bezig voor alle aansluitingen. En daarvoor zijn nog wat muren nodig.
Voor de status van de verbouwing zie facebook Tresor Etang du Cheix.


De potager gaat ondertussen ook goed. De meeste groente komt nu uit eigen tuin. De courgettes groeien als kool en de potirons beginnen te komen. En de haricots verts hebben we maar ingemaakt dan hebben we ook nog wat voor de winter, want daar kun je niet tegenaan eten (geldt ook voor de courgette). Ondanks dat ik veel minder courgette planten heb gezet dan vorig jaar blijven ze komen. Overigens is er nu wel meer variatie: ik heb 3 varieteiten gepland lange, ronde en jaune.


Helaas hebben we op dit moment alleen weer last van een beverrat, die is langzaam onze hele potager aan het omploegen. Met name de broccoli en andere kolen vallen goed in de smaak en zijn tanden staan ook al in de potiron. We hebben de potager nu ook omheind met een hek en buiten het hek staat een val. Maar nu nog vangen: want appeltje was weg, valletje dicht maar geen beverratje. Ze zien er leuk uit maar niet bij een moestuin.









Komende week hebben we een wat rustiger week met gasten wel bezetting maar niet alles vol, we kunnen dan ook door met de werkzaamheden aan de gîte. Na die rustige week mogen we weer even aan de bak want dan zitten we 9 dagen vol met veel wisselingen. In die week komt de Karmapa in de Temple (staat op gelijke voet met de Dalai Lama).

Oh ja vergeet ik nog te melden dat afgelopen week ook onze 6 jaar oude computer er mee uitgeschreden is. Moederboard waarschijnlijk stuk. Onderdelen zijn al besteld via internet. We zijn dus even niet bereikbaar via skype.

Tot over 2 weken maar weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten