maandag 29 oktober 2012

Maandag15 oktober - maandag 29 oktober 2012

Hoe ging dat liedje ook weer van Toon Hermans: een ballonnetje, een ballonnetje,.....

Nou wij kunnen geen ballon meer zien. Vorige week hadden we er 1 van 300l gekocht voor het atelier en was Marcel bijna klaar met het plaatsen afgelopen weekend. Helaas kwamen we afgelopen weekend er toevallig achter dat de ballon bij de kamers lek was. Chaos dus en wat dat betreft lijkt het op een uitzending van Ik Vertrek. Maar gelukkig is de oude ballon van de kamers al weer vervangen: Marcel wordt een echte plombier (zondag gehaald en maandag geinstalleerd). Nu nog zorgen dat alles zonder lekken in het atelier gaat lopen.

Het waren dus weer 2 bewogen weken. We hadden ook nog gasten in de eerste week: o.a. Charlotte uit Le Mans die ons alweer voor de derde keer kwam opzoeken met alweer een nieuwe kennis. Zij is al een beetje vaste klant. Zij heeft een goede vriend in het klooster (Bruno) die zij regelmatig wilt bezoeken. De laatste avond was ook weer erg gezellig met Charlotte, Bruno en haar kennis Olivier:



M.b.t. de voortgang van de werkzaamheden is de climat en de waterleidingen aangesloten. Nu moet Marcel alleen nog zorgen dat alle waterleidingen niet meer lekken.

Verder zijn alle plintjes in de verkoopruimte geplaatst en zijn de raampjes nu afgewerkt. Ook zo'n klusje waar je heel erg tegen aan zit te hikken maar uiteindelijk toch in een dag gerealiseerd was (na veel meten en prutsen). Voor diegene die al eens een bezoek aan ons huis hebben gebracht hier de foto van de toekomstige ingang van de verkoopruimte van de chocolaterie:


Parallel met het werk zijn we ons ook aan het voorbereiden voor ons assortiment. Als eerste stap hebben we de choco vormen uitgezocht:
We hebben een eerste concept voor de catalogus en ik ben begonnen met de opzet van de nieuwe chocomarcel website. Volgende keer zal ik de link meesturen nu wordt er nog te veel aangewerkt.

Qua weer was het afgelopen 2 weken ook weer vol afwisseling: van een nazomer gingen we direct de winter in. Ik kon weer wat mooie kiekjes maken hiervan:



Tussendoor hadden we ons wel al klaargemaakt voor de winter. Met hulp van Gerard de zoon van Janine hebben we 10kub hout gezaagd in stukjes van 30 centimeter. Net op tijd voor de echte kou, want het heeft hier al gesneeuwd:
Ondertussen heeft onze hulp Jean het gat in het dak van de grange gerepareerd (de ingeschakelde Franse dakbedekker liet het op het laatste moment afweten).


Onze lieve paardjes Canaille et Judith staan ook weer in de wei en voor onze Franse kippen is geen hek te hoog.





Na weken niets gevangen te hebben hadden we afgelopen week eindelijk weer een ragondin te pakken  in een kooitje. Omdat Joël nog steeds op werk vakantie is in Benin kon Marcel eindelijk het uitgeleende geweer uit proberen. Voor diegene die dit zielig vinden: die beverratten mollen je tuin en de oevers en het blijven gewoon ratten die hier niet thuis horen. Naast dat Marcel een goede plombier is kan die ook zo mee met de jacht want na 1 schot lag ons beverratje op zijn kantje.

De komende weken wordt het weer spannend: hopelijk hebben we weer wat voortgang aan de gîte te melden maar de prioriteit blijft het atelier met de verkoopruimte. Onze aktiviteiten voor de komende 2 weken: afmaken verkoopruimte (woensdag a.s. wordt de vitrine geleverd), installeren verlichting, lekvrij installeren van de boiler in het atelier, er komen nog wat spullen uit Belgie van een failliete chocolatier die we moeten plaatsen in het atelier, het plaatsen van de afzuigkap (gelukkig geen een met een standaard maatje), opzetten catalogus en smaken, ontwikkelen website chocomarcel. Oh ja tussendoor hebben we met Toussaint (1 nov) ook nog Franse gasten (daarom moest die ballon heel snel gerepareerd worden).

En ten slotte: er zit beweging in ons huis in Nederland - dus graag duimen voor ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten