dinsdag 2 oktober 2012

Zondag 23 september - dinsdag 2 oktober 2012

Vorige keer zijn we al geëindigd met veel werk vorderingen aan het atelier en de gîte maar ik kan er nu nog meer toevoegen. Ondanks dat onze Harrie en Harry ons woensdag 26 september hebben verlaten en we het nu zelf mogen opknappen.
De muren, plafond en electriciteit zijn gerealiseerd in het atelier. Dit betekent dat Marcel daar al aan de slag kan,
De verkoopruimte moeten we zelf afwerken. Ook dat gaat best voorspoedig al zijn wij natuurlijk geen super klussers. Op dit moment zijn alle muren in de verkoopruimte geplaatst. Nu nog wat opvullen, schuren, een glasvezeltje en wat verven en het is af. Marcel moet alleen zelf nog de lavabo's etc. aansluiten en zodra alles is afgedopt kan ook Eric Rochon de aansluiting maken naar de fosse septic (Frans privé riool). Volgende week wordt ook de "clim" geplaatst. Dan hebben we airco en verwarming.

De elektriciteit was nog best een uitdaging. Het oude zooitje (rechts bovenin op de foto) moest ook de nieuwe kast in. Dus eerst afkoppelen en dan omleggen. We zijn blij dat we dit aan een goed Franse bedrijf hebben uitbesteed want dat kun je echt niet zelf. Op deze manier komen we ook wel door de toekomstige keuring heen: we zijn ten slotte een echt bedrijf.


Door al het klussen is er weinig tijd voor andere dingen. Daarom vergeet je wel eens wat in de potager en dan vind je een "klein" courgetje:
Overigens hoeven we heel weinig groente te kopen want onze potager heeft een hoge opbrengst (courgettes, pompoenen, sla, tomaten, bieten, broccoli). Alle kooltjes zijn nu lekker aan het groeien dus binnenkort hopelijk ook spruiten, kool, raapjes, knolselder en venkel.


Parallel aan al het werk in het atelier zijn we ook druk bezig in de gîte met hulp van onze Jean en zijn zoon Axel. Afgelopen vrijdag moesten er wat circus toeren worden uitgehaald om de laatste afwerkingen aan het dak (boven het meer) uit te voeren. Maar voor Marcel een kleinigheidje: hij deed het zelfs met zijn ogen dicht.





Tussendoor ook nog wat gasten: een stel uit Nederland. Ik dacht dat ze op doorreis waren maar ze worden onze nieuwe "buren" in Biollet. Ook zij hadden een huis gekocht in Biollet. Een leuk stel dat samen met hun 3 kinderen na de zomer volgend jaar hier komen wonen. En natuurlijk mogen we onze lieve buurvrouw Janine niet vergeten. Afgelopen zaterdag hebben we een rondleiding gegeven aan een gedeelte van de familie en de vrienden in de buurt. Iedereen was onder de indruk.

De komende 1,5 week gaan wij verder met de werkzaamheden en ons opmaken voor het Foire de Pomme de Terre. Waar Marcel voor het eerst officieel choco truffels gaat verkopen:





Komende zondag komen zijn moeder en broer Rob dus we gaan weer uitkijken naar een paar drukke weken. Dus waarschijnlijk over 1,5 à 2 weken.

En zoals gebruikelijk op onze facebook pagina weer een uitgebreide fotorapportage: Trésor Etang du Cheix.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten