woensdag 30 januari 2013

Zondag 13 januari - 30 januari 2013

We hebben echt geluk gehad dat we in de eerste week van januari zijn verhuisd. Een week later lag er dus een dik pak sneeuw. Ons hout van onze eigen omgekapte bomen begon ook al op te geraken dus maar heel snel nieuw hout besteld: zo'n 5 sterres wat in de sneeuw het schuurtje in moest:





Na alle chocolade drukte in december en de grote verhuizing begin januari hadden we moeite om weer opgang te komen. Voor het tweede weekend in januari hadden we nog wat bestellingen staan en konden we ons ritme van pralines maken weer oppakken, maar hierna moesten we ook de bricolage weer oppakken. En dat valt niet mee als de temperatuur ver onder nul is. Maar goed Marcel is begonnen aan het toilette handicapée en gelukkig kwam Lionel Chomette (onze metselaar) vorige week maandag langs om te vertellen dat ze eindelijk de muren kwamen afmaken in de gîte (alle foto's zijn te zien op de tresor etang  facebook pagina:

 









Door alle kou hadden we ook een probleem met de airco van de winkel. Deze ontdooide niet meer automatisch waardoor Marcel een dag bezig is geweest met de chocolade verwarmer om dat ding te ontdooien. Nu loopt die weer maar het is te hopen dat de temperatuur niet te veel meer gaat zakken.


Gelukkig hadden we na de verhuizing weer aardig wat chocolade gemaakt want zondag 20 januari was de nieuwjaarsreceptie van Biollet. We werden 2 keer genoemd in de speech van de burgemeester: de eerste keer omdat we deze chocolaterie zijn begonnen en als afsluiting bedankte hij ons voor het meenemen van 2 kg bonbons als traktatie voor de inwoners van het dorp. Dit werd zeer gewaardeerd want na 1 uur was er al geen bonbon mee te krijgen. Volgens onze lieve buurvrouw was Marcel  "la prémiere fleur" maar als je goed leest was die voor het dorp bedoeld (maakt niet uit wij hadden weer reclame): 

De tweede nieuwjaarsreceptie waarvoor we waren uitgenodigd was die van "Coeur de Combrailles". Een organisatie voor de regio en het werd erg gewaardeerd dat we daar waren (ook weer reclame).

Tussendoor is "tokkie" omgetoverd tot "cotcot":

Nu hebben we alleen de motoren nog te doen, een uitdaging want "Burnie" komt met 163 pk Frankrijk niet in. Het wordt dadelijk "lentie"  met 107 PK.





Door alle sneeuw hadden de 6 viergang dames besloten niet te komen. Helaas maar wel begrijpelijk want het was in Nederland ook heel slecht. Overigens levert sneeuw hier best wel mooie plaatjes op:

Doordat de dames niet zouden komen hadden wij besloten 1 dag eerder naar de Sirha beurs te gaan in Lyon. Een van de grootste beurzen op het gebied van Hôtellerie, Patisserie en Chocolaterie. Het viel niet mee om op een dag dat die beurs er is nog op het laatste moment een hotel kamer te vinden maar gelukkig vonden we nog een zeer authentieke kamer met een prachtig uitzicht.

Goed we hadden een slaapplaats zodat we de volgende ochtend vroeg met het openbaar vervoer naar de beurs konden gaan. We hebben weer meegemaakt hoe een "sardientje in een blik" zich voelt. Op de beurs hebben we weer veel nieuwe ideeën opgedaan en met veel verkopers kennis gemaakt. Deze gunnen je eerst geen blik omdat we geen nette kleding droegen, maar nadat we vertelden dat we een chocolaterie in de Auvergne waren begonnen gingen de deuren wijd open. Gelukkig was onze wederverkoper van Valrhona er ook zodat we ook nog een glaasje champagne kregen aangeboden. Met een tas vol folders konden we weer voldaan en moe naar huis. Een foto impressie van de Sirha is binnenkort te zien op de chocomarcel website.

De komende weken zullen nog wat hartjes voor Saint Valentin gaan maken en ons gaan voorbereiden op Pâques. Twee weken voor Pasen gaan we weer een "Portes Ouvertes" organiseren en hiervoor gaan we veel meer publiciteit maken en meer produceren. Hopelijk wordt de nieuwe chocolade machine snel geleverd (waarschijnlijk binnen 2 weken) zodat we voor Pasen echt klaar zijn.

Onze nieuwe verpakking voor de eieren is in ieder geval besteld:

Tot over 2/3 weken maar weer met hopelijk niet veel sneeuw (het was vandaag in ieder geval weer ruim boven de 10 graden zodat ik ook weer eens wat aan de moestuin kon doen - de broccoli stond nog lekker weg te rotten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten