vrijdag 30 maart 2012

Dinsdag 20 maart 2012 - Donderdag 29 maart 2012

Het was m'n weekje wel zo voor het toch wel definitieve vertrek (hoewel het huisje in NL  nog steeds te koop staat). Een hele week met bezoekjes en natuurlijk de laatste dag van mijn werk. Dat was een leuke dag afgesloten met een gezellige borrel en een heerlijk etentje bij Shumo-shumo. Foto's zijn te zien op facebook.

 Op zondag 25/3 zijn wij eindelijk echt samen vertrokken. Toen we aankwamen was het wel een beetje schikken: achter ons huis leek het wel op de loopgraven van Verdun - nou ja in ons geval "de loopgraven van de Cheix". Ondanks dat onze uitstekende metselaar Marcel had beloofd dat alles weer dicht zou zijn was het nog een grote loopgraven bende (via de buurvrouw hoorden we dat het vorige week te nat was om dicht te maken). Verder hebben we een probleem met de electricien, die namelijk geen zin meer had in de klus. Dus een half afgewerkt giteje met een half afgewerkt atelier. Maar goed afgelopen woensdag is een nieuwe electricien gevonden die in ieder geval de gîte wilt afmaken. Het atelier vond hij een te grote klus, hiervoor hebben we een groter bedrijf  uitgenodigd. Verder hadden we een behoorlijk discussie over de stroom toevoer. Gelukkig kon hiervoor de ERDF man snel opdraven die ons het advies gaf 2 compteurs te nemen: 1 voor het huis en 1 voor de gîte en atelier.  Ondanks dat de gîte en het atelier nog niet afgewerkt zijn begint het er toch al netjes uit te zien.
Wat hebben we nu de afgelopen dagen geleerd: iets plannen heeft geen zin. Niets sluit op elkaar aan en je moet zelf goed de touwtjes in handen houden want anders slipt alles weer onder je vandaan. In ieder geval is geduld een schone zaak.

Via de buurvrouw hebben we wel een leuk stukje uit de Auvergnatse krant gekregen over de moord van de twee broers / neven. Wat dat betreft is onze naam van onze chambre d'hôtes (en toekomstig atelier) goed gekozen: Trésor Etang du Cheix (zie ook onze website).

En als je alle loopgraven ziet dan moeten we die verborgen schat wel gauw vinden.

Na al deze bouwproblemen moet ik wel zeggen dat het weer nu fantastisch is: blauwe luchten met zon en 20- 22 C. Toch een zeer goede reden om snel die schat te komen zoeken. Morgen ga ik samen met de buurvrouw op kippen jacht. Troelala en Trees zijn niet meer de jongste en  de andere 2 kippen zijn ook geen goede leggers. Dus gaan we in Giat kijken of ze Wyandotte kuikens hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten