vrijdag 9 maart 2012

Maandag 6 februari 2012 - 9 maart

Het is alweer een maandje geleden met het laatste nieuws uit Frankrijk en Nederland. Nog 11 dagen en dan ga ik definitief vertrekken bij PostNL. Het zal wel gek zijn na 6 jaar en 9 maanden bij TPG Post, TNT Post en nu PostNL (ja ja 3 naamswijzigingen meegemaakt) en na 26 jaar in vaste werkkring te vertrekken. 20 Maart is mijn afscheid en zijn we eindelijk weer samen in Frankrijk.

In Frankrijk zijn de verbouwingen voor het chocolade atelier en de gîte in volle gang

Allereerst is het slechte deel  van de verdiepingsvloer van de grange vervangen (nu hebben we daar ongeveer 180 m2 oppervlakte). Ten minste we moeten nog even wachten - het moet 20 tot 25 dagen drogen.


De stellage onder deze vloer kan daardoor niet weg zodat ze het grove werk voor het chocolade atelier nog niet kunnen afmaken. Ondertussen heeft onze maconnerie Chomette wat pech opgelopen. Het zijn 2 broers met nog een 3 tal medewerkers. Helaas is 1 van de broers thuis van de trap gevallen en zit thuis met een aantal "gebarsten" ribben. Het gaat dus allemaal wat langer duren, maar ja "c'est la vie".

Ze zijn wel al begonnen aan de gîte en dat vordert toch ook al gestaag. Alles is uitgegraven, het raam is er uitgehakt zodat je lekker naar het etang kan kijken en de afvoeren liggen er al in.







Het in aanbouw zijnde raam aan de achterkant van het huisje, zorgt dadelijk voor een prachtige doorkijk naar het meer.







De afvoeren zijn gemonteerd. De Italiaanse douche zit er al in en  worden de contouren van ons mooie huisje zichtbaar.







 


De kippen vinden het maar raar maar genieten nog wel van het vele zand en de losse stenen. Het was een beetje hun 2de huisje geworden. Maar goed ondanks de grote machines waren ze lekker aan het rondscharrelen.


Los van deze ontwikkelingen zijn we ook bezig ons (chocolade)bedrijf in Frankrijk op te richten. Hiervoor moet er nogal wat papier werk worden ingevuld. Verder is Marcel alvast in een beurs in Parijs geweest om wat contacten te maken met Franse toeleveranciers van chocolade en leveranciers voor inrichten van een chocolade atelier.

Verder zijn we ook bezig met het binnenhalen van de eerste boekingen voor onze kamers (Rochedagoux, Carmélites et d'Ambrugeac.) en dat lukt aardig.  En niet alleen bekenden maar ook mensen die onze website vinden en natuurlijk heel mooi vinden. Dus aarzel niet, gewoon boeken. We hebben nu al een prachtige plek in een schitterende omgeving. Het heet niet voor niets Trésor Etang du Cheix.

1 opmerking:

  1. Dit wordt mooi! Ik kan niet wachten tot ik het in mei met eigen ogen kan zien. We zitten een beetje in hetzelfde schuitje: morgen begint de aannemer / timmerman bij ons op zolder met de verbouwing. Iets minder groots dan bij jullie, maar desalniettemin ook spannend :)

    groetjes,
    Irma

    BeantwoordenVerwijderen