zaterdag 14 juli 2012

Maandag 2 juli - zaterdag 14 juli

Zoals 2 weken gelden al aangekondigd zal de blog iets minder frequent bijgewerkt gaan worden. In eerste instantie hebben we het druk met de gasten (vanaf 's ochtends t/m 's avonds laat bezig) en verder liggen de werkzaamheden een beetje stil. We gaan alleen de ramen nog plaatsen in de gîte de rest begint weer mid september. De ramen hebben we nu wel allemaal in huis.

Dinsdag 3/7 dacht ik mijn calimero (peugeot 107) even te gaan invoeren in Frankrijk. Hup in de auto naar Riom: etappe 1 bureau d'impots was geen probleem, etappe 2 sous-prefecture voor de carte grise ging iets minder. In eerste instantie moest ik best lang wachten en toen ik eindelijk aan de beurt was kon de juf achter de balie het type van mijn auto niet invoeren. Het systeem pakte het niet. Ondanks dat ons kentekenbewijs internationaal is met de juiste code van de auto erop hebben ze in Frankrijk toch nog een ander formuliertje nodig (certificat de conformité), aan te vragen bij Peugeot (kosten € 150 - 200,-). Gelukkig hebben we via internet een veel goedkopere versie gevonden dus voor 1/6 van die prijs waren we klaar.
Op advies van de zoon van de buurvrouw ben ik 12/7 naar Montlucon geweest (aardiger mensen achter de balie) en is het zowaar gelukt door de balie juf door hetzelfde identificatie  nummer van de auto in te voeren als wat op het kentekenbewijs staat maar goed het andere formuliertje was in het Frans.
Over een paar weken rijdt  zwarte Calimero met een wit kenteken (zal wel vreemd eruit zien en dat allemaal om de APK in NL te mijden).

Deze week weer eens naar de kapper. We kregen nog een bezoek van Ayacheval.
We gaan met hen samenwerken om groepjes ruiters met paarden te ontvangen. De eerste groep komt 18 augustus. Alle ringen en het kleine schuurtje staan er nog van de vorige eigenaren en verder hebben we een grote weide voor paarden.  Vrijdag 13 juli zijn de paarden van Stefan en Joël teruggekeerd. Rein&Vera komen volgende week met hun 2 dochters dus het is leuk dat de paarden weer terug zijn. Toen ze ons zagen kwamen ze vrolijk aangehold "hè dat zijn die twee die altijd wat te eten bij zich hebben". Maar helaas het was alleen voor de foto dus de paardjes maakten weer rechtsomkeert.


Woensdag 4 juli kregen we een onverwachts telefoontje van Egbert (mijn oude gitaar leraar) was op reis in Frankrijk en wilde graag donderdag langskomen. Gelukkig was het net in onze rustige week dus dat was harstikke leuk. Eerst wilde hij samen met Jacqueline in zijn campertje (omgebouwde peugeot partner) blijven overnachten maar uiteindelijk toch maar gewoon een kamer genomen.
Zaterdag 6 juli zijn onze gasten Irmgard en Detlef gearriveerd die 13 dagen bij ons verblijven. Een heel leuk stel en het is alleen jammer dat Detlef nog niet die grote karper heeft gevangen voor de foto. Maar hij heeft gelukkig nog een week.
Zondag 8 juli kwam Suzan (oud collega) met de hele familie (Arjan, Vincent, Ruben & Paul). 's Avonds hadden we dan ook une table plein maar gelukkig konden we buiten zitten dus dat was heel gezellig. Vincent, Ruben & Paul hebben het ook erg naar hun zin gehad. Alleen moesten we wel 2 keer de bal uit het Etang vissen. De tweede keer hebben we lang moeten zoeken maar uiteindelijk was die de andere kant opgegaan dan verwacht en lag in een inhammetje bij het terreintje van Daniel.


Zondagmiddag had ik nog even het Fête de Foins bezocht in Espinasse. Ze hadden daar een optocht met als thema Asterix et Obelix:


Een impressie:















Vanochtend afscheid genomen van Ellen (van de bodypump bij de Viergang), Rene en Britt & Brian. Ondanks het mindere weer hebben ze het heerlijk gehad en volgens Britt kan Marcel  "hemels koken" en is Yvonne super lief.
We kunnen dan ook terug kijken op een succesvolle eerste drukke week in Juli (en we krijgen er meer). Ook de komende week is het weer volle bak. Dus ik verwacht over 2 weken weer een update.


We kregen van de week nog wat foto's van onze gasten die begin juni waren geweest (4 dames: Truus, Riet, Yvonne en Sjaan). Een leuke foto van hen en van ons.



Ten slotte nog een maan foto uit onze slaapkamer:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten