zondag 1 juli 2012

Zondag 24 juni - zondag 1 juli 2012


Zoals vorige week al aangekondigd hebben we een bewogen week achter de rug met Harry en Harrie, Chomette, het opzetten van de administratie van ons bedrijf in Frankrijk en ten slotte onze club Italianen die hun vriend kwamen bezoeken die 3 jaar in retraite gaat in het klooster.  Dus weer een hoop nieuws (en tussendoor ook nog even de finale EK bekijken).

Gelukkig hadden we zondag nog even tijd om wat voor ons zelf te doen: een motortocht. We zijn een keer de andere kant opgereden: de Creuse in. Zonder meer ook een aanrader: schitterende natuur met veel leuke plaatsjes zoals Aubusson, Crocq et Saint George Nigremont.



Aubusson:



Saint George de Nigremont.







Zondagavond kwamen onze 2 werklui uit Nederland (Harrie en Harry) aan om maandag ochtend te gaan starten met het leggen van de kunstof vloer in het atelier. Het begon met schuren, dat viel gelijk al tegen want de vloer lag er natuurlijk niet zo mooi bij als zichtbaar op de foto's. Hij zat namelijk vol met kleine gaatjes, de vloer had beter verdicht moeten worden.
Marcel had een marktplaats advertentie geplaatst voor het leggen van vloeren en zij hadden daar met een scherpe offerte opgereageerd. Hier in de buurt valt het niet mee om goede offertes te krijgen voor het inrichten van het chocolade atelier. Dus dan maar in zee met VDV, Van der Vlag beton. Ze hadden ruim 3 dagen nodig om de vloer te leggen en met succes:
 Op de facebook pagina weer meer foto's van de arbeid.

Naast dat deze 2 zeer hard werkte (ook 's avonds) om toch een super resultaat neer te zetten(leggen) was het ook erg gezellig. Op basis van de prijs en de kwaliteit hebben we dan ook besloten hen ook de muren en het plafond te laten doen. We trekken dit wel over de zomer heen: mid september. Eind datum atelier staat ten slotte op 1 december.

Naast dat Harrie en Harry bezig waren kwam ook onze metselaar Chomette op dinsdag om alle muren schoon te spuiten, de muurtjes van de voorgevel te maken en de vensterbanken voor de fenetres te maken. Dit moet nu uitharden voordat we de ramen en deuren van de voorgevel er in kunnen zetten. Het resultaat:

Chomette hoeft nu alleen nog terug te komen voor het voegen van de muren. Het grote werk is klaar en alles hebben ze netjes opgeruimd, tijd voor een biertje voor de club mensen die uitstekend hebben gewerkt bij ons. 
Het laatste raam is het uitzicht van de slaapkamer op het meer. Nog meer reden om volgend jaar naar de Auvergne te komen.
Ook onze kippetjes vinden het erg leuk maar het sableren liet hen wel koud (het huisje staat dus niet in de fik).


Tussen al het werk in moest Yvonne samen met het ingeschakelde boekhoudkantoor in Frankrijk (geadviseerd omdat ze ook Nederlands spreken) de administratie gaan opzetten en invoeren. Best wel een klus want ons bedrijf is i.v.m. de BTW met terugwerkende kracht opgericht dus er moest 3 maanden weggewerkt worden. We hadden gekozen om het boekhoudpakket van het bedrijf te gebruiken zodat we alles zelf konden invoeren (scheelt geld). Echter was het voor Yvonne de eerste keer en uit het verleden weten we nog net het verschil tussen debit en credit. Jammer dat onze toegewezen boekhoud klorus niet in staat is iets uit te leggen, dus dan begrijpt iedereen wat Yvonne afgelopen week heeft meegemaakt. In ieder geval weer wat geleerd: ga niet met een boekhouder in discussie waarom je bepaalde zaken "zo" moet doen, want dat win je nooit. Maar goed als je dus aangeeft dat je je kasdagboek bijhoudt in het pakket en onze "klorus" maar een bewijs wilt hebben van het kasdagboek dan ben je dus verplicht om met de hand ook nog een excelletje te vullen in het kader van de administratieve werkgelegenheid. Goed alles zit er in t/m juni en we hebben er weer een kwaliteit bij: boekhouden.
Verder tussendoor ook wat tijd vrijgemaakt voor de moestuin want die groeit als kool:




Van de mangetout et les pois hebben we al 5 van zulke schaaltjes eruit gehaald en het is nog niet op.

Tussen alle bedrijvigheid in heeft Joël ons gras nog gemaaid zodat de paardjes ook weer wat te eten hebben.



Oh ja, en voor de mensen die NIET de komende weken hebben geboekt, dit gaan ze missen:
de heerlijke jambon van Janine (onze schat van een buurvrouw). Al 2 maanden ligt deze jambon in as te rijpen en nu is die rijp voor consumptie en is echt heerlijk. Dus we hebben nog een paar dagen beschikbaar in juli en als je deze jambon niet kan weerstaan is het toch komen naar de auvergne.

Marcel was deze jambon aan het snijden voor onze club Italianen die hun vriend de monnik in wording kwamen bezoeken. Ze bleven alleen mee eten als we vegetarisch konden koken. Nou dat kunnen we natuurlijk maar er waren er ook 2 bij die wel graag vlees aten. Jullie mogen 3x maal raden wie een van de vleeseters was: "de boeddhistische monnik". Onze vega ingredienten:


Na alle boekhoud frustaties maken deze gasten weer veel goed. Een hele bijzondere club vrienden die een hoop lol hadden en heerlijk hebben geslapen en gegeten bij ons. Ze waren dol enthousiast. Hun woorden in het livre d'or heb ik nog niet overgenomen want het is in het Italiaans en wat lastig te lezen (komt hopelijk met hulp van Brenda nog in ons online gastenboek). Vandaag was het weer de dag van wassen en schoonmaken en de dag hebben we afgesloten met een wandeling in de omgeving.
Wat een week weer.

De komende week wordt rustiger: even geen gasten en geen werklui. Maar dat is wel stilte voor de storm: vanaf vrijdag gaan we vollopen t/m de eerste week van augustus. Deze week gebruiken we even om nog wat zaken te kopen zodat we toch verder kunnen met het zetten van de ramen en wat zaken verder uit te zoeken voor het atelier. Volgende week een korter verhaal of wordt samengevat met de week erop. Ten slotte: we zitten al 50% boven ons aantal gewenste overnachtingen. Deze druppelen nog steeds binnen (vandaag weer een boeking voor 5 dagen voor 2 kamers: weer familie van een monnik die in retraite gaat). Nou laat ze maar komen hoor van die tempel. In augustus komt de Karmapa in het klooster langs dus een hoop extra bezoekers.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten