maandag 24 december 2012

Maandag 3 december - maandag 24 december 2012

Tsja, het heeft even geduurd maar eindelijk weer een update op de blog. Zoals ik vorige keer al had gemeld zou het misschien wel even kunnen duren voordat de blog weer zou worden bijgewerkt, want we zouden het wel eens druk kunnen krijgen. Nou dat klopt.

Het is nu Kerstavond en we zijn net terug van ons Kerst etentje bij de buurvrouw. Lieve Janine had ons zien zwoegen de laatste tijd en had ons uitgenodigd voor Kerst avond (zelf vindt ze het niet fijn om meer 's avonds weg te gaan/zijn). Dit was de eerste avond na 8 december dat we niet hebben gewerkt.
Op facebook had ik al een keer gemeld dat we bovenverwachting hebben verkocht.

Ooit hadden we gedroomd om 200 kg chocola te verkopen met Kerst. Als dit zou gebeuren zouden we verder gaan investeren in de chocolaterie.
Na de opening van 1 december waren we al een beetje doorgedraaid omdat we met name opslag en afzet tafels misten. Toen dachten we ook dat we niet meer dan 100 kg konden verkopen omdat we gewoon niet voor meer waren ingericht.

Met grote spoed hebben we extra werktafels besteld en het atelier ziet er dan gelijk weer een stuk professioneler uit.

Op dit moment zitten we al ruim boven die grens van 200 kg en au lait en blanc is gewoon op. Noir hebben we nog wel maar dat komt omdat we 78 kg extra hadden besteld.
We wisten dat Fransen gek zijn op chocolade maar dat ze zoveel zouden kopen dat was toch wel een beetje een verrassing. Een Nederlander koopt veel chocolade letters en met Kerst misschien 1 klein doosje (behalve onze vrienden!!!). Hier lopen ze gemiddeld met 3 grote dozen de deur uit. En als dan ook je produkt goed wordt ontvangen en "le bouche à oreille"  ook gaat werken, dan weet je het wel. Op een gegeven moment hebben we ook nee moeten verkopen anders konden we de grote hoeveelheid bestellingen niet aan en we waren ook nog ingeschreven voor de Kerstmarkt van St Gervais d'Auvergne.

Omdat de zoon van de buurvrouw dit samen met de burgemeester van St Gervais hadden geregeld, voelden we ons verplicht daar heen te gaan. Uiteindelijk nog behoorlijk wat doosjes kunnen maken en om 16:00 uur was alles verkocht. Die dag werkte Marcel door in het atelier om de voorraden weer te kunnen aanvullen.

En als je dan uiteindelijk ook bedenkt dat je heel weinig publiciteit hebt gemaakt dan weten we dat hier veel meer in zit. Dus op naar Pâques, de andere feestdag waarop Fransen veel chocolade eten.

De komende week moeten we nog de laatste bestellingen (voor Frankrijk en Nederland) afwerken om hierna, 29 december, "volledig uitgerust" naar Nederland te kunnen vertrekken voor de grote verhuizing. Het zal wel gek gaan aanvoelen om voor de laatse keer "thuis te komen" in Nederland.

Met deze lege vitrine (alleen gevuld met de bestellingen) willen we iedereen Fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar wensen. En gelukkig zullen / kunnen we de meeste mensen nog wel even zien tussen 29/12 en 4/1.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten