

We hadden dit weekend 2 kamers bezet en op zondag de familie Grenat te eten. Dus we hadden ook wat tijd nodig voor de voorbereidingen van de menu's en de boodschappen. Verder was het natuurlijk ook nog jour de l'Ascension (winkels dicht). Vrijdag was wel onze huisbakker "dodo" weer terug van vakantie. Hadden we gelukkig ons oudvertrouwde lekkere brood.

Vrijdag stond Hervé met zijn maat voor de deur om de laatste muur in het atelier / chaufferie aan te leggen (een muur voor de chauffage dus moet worden gemetseld). Tevens heeft Hervé ook het terrein geegaliseerd zodat dat er weer beter uitziet en dat je er weer over heen kan lopen en rijden met de brouette. We moesten nog wel wat opruimen van het afgebroken dak en dat gaat beter als je met je brouette kan rijden dan hobbelen. Ze hebben het muurtje nog niet af kunnen maken omdat ze bang waren dat het korte deel dan zou in storten) die moet eerst drogen. Vrijdag stonden ook onze gasten voor dit weekend voor de deur. Gelukkig is dit ook allemaal goed verlopen. Het tweede koppel had op het laatste moment geboekt en waren "en route" naar Alpe d´Huez. Nadat ze bij ons de boeking definitief hadden vastgelegd keken ze later op de kaart een kwamen er achter dat "Trésor" niet helemaal "en route" naar Alpe d'Huez lag. Ze vonden onze foto en locatie zo mooi dat ze gewoon hadden geboekt. En ze hadden er geen spijt van en zijn van plan om nog een keer terug te komen om i.p.v. de Alpe d'Huez te gaan beklimmen lekker bij ons in de Auvergne te komen fietsen. Het eerste koppel komt na hun 2 weekse vakantie in Spanje ook weer een dagje langs. Voor hen lagen we echt "en route" en ze waren blij dat hun lieve hondje bij ons mocht verblijven (in een aparte kamer).

Zondag hebben we hen weer uitgezwaaid en om 12:00 uur moest het diner voor de familie Grenat klaarstaan - "Frans hè: het belangrijkste diner is dejeuner". Achteraf hadden we toch meer de tijd want om 13:00 uur arriveerde de gehele familie (Martine had oproep dienst tot een bepaalde tijd). Zoals al aan begin aangegeven was het dejeuner een succes: lentiles de Puy avec fromage de chêvre, un filet de porc farcie avec la sauge et jambon fumée cuire á BBQ/Four) et un crême brulee au chocolat en tussendoor het bekende kaasplankje. Na een tour door het toekomstige chocolade atelier en de gîte ging de familie voldaan naar huis met de opmerking van Janine: "encore dimanche prochaine?"
We hadden zo weer een drukke/ouderwetse verjaardag gehad "alleen op zijn Frans". Komende week willen we de omheining van het terras afmaken en gaat Marcel de ramen voor het atelier en voor het dak van de gite bestellen. Dinsdag gaan we dus weer een dagje uit naar Clermont (mooi verjaardags uitje) en met Pentecôte hebben we de eerste Franse gasten dus we zijn benieuwd.
Tot volgende week maar weer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten