zaterdag 5 mei 2012

Zaterdag 28 april - zaterdag 5 mei 2012

Het was me een weekje weer wel. Veel gasten, wel bekende: Irma met Azra en Samira (al voor de derde keer dus dames en heren "boeken in Trésor Etang du Cheix" ) en Rob en Twan. In het begin van de week kwam er een tempête voorbij in Frankrijk. Gelukkig staat alles er nog maar  een van de luiken van de kamers was weer achter de spijker geslagen. Dus daar kwam telescopie weer. Nu ging Marcel samen met Hervé zelf naar boven. Op facebook is het filmpje te zien hier de foto. De spijker is nu vervangen door een plaatje zodat het luik er niet meer achter kan klappen.
Irma had op haar heenreis ook een beetje pech: het tolpoortje voor Parijs werkte niet mee zodat ze een uur in de rij kon staan. Om  19:30 uur arriveerde ze zodat we toch nog de lekkere pompoenen soep konden eten. Het was een week waarin Marcel even vegetarisch uit de hoek moest komen. Nou dat is hem weer volop gelukt: het was allemaal zeer lekker en vol variatie. Een paar voorbeelden: links de linzen uit de Auvergne met geitenkaas en rechts een gevuld venkeltje.


Afgelopen week was onze electricien voor de gîte niet geweest, dus Yvonne dacht weer "ik ga maar weer bellen" met de opmerking dat donderdag de vloer er in gaat of hij voor donderdag de 70 meter lange electriciteits kabel er door heen kan trekken. Hij beloofde "woensdag". En ja hoor het is weer gelukt woensdag is de 70 meter lange kabel er door getrokken plus nog 70 meter internet kabel (dus dat gaat ook werken in onze toekomstige gîte).



We hoorden dat 30 april weer een mooie dag was in Nederland. Nou hier niet: het onweerde en kwam hagel naar beneden. Net goed weer om de grote pottersbakker markt in Goutieres te bezoeken. Maar goed hier in Frankrijk is 1 mei een vrije dag (jour de travail) en 1 mei was het hier dus goed weer. Dus hup Irma met de meiden gemobiliseerd, we gaan met z'n allen de Puy de Dôme beklimmen. Het is geen lange klim (45 min) maar gaat wel recht omhoog. Dus was best wel heftig. Irma was blij dat wij er bij waren. Azra en Samira konden niet meer halvewege afhaken. Ze hadden daar ook geen spijt van want het uitzicht was magnifique. Rob en Twan hebben het vrijdag ook geprobeerd: ze zijn wel boven gekomen alleen niet via het looppad maar via de spoorlijn,

Op dit moment kun je alleen lopend naar boven. Ze zijn sinds aout 2010 bezig met een treintje naar boven. Dus helaas ook geen Puy de Dôme in de tour meer.




Na de werkzaamheden van de electricien kon dan eindelijk de vloer van het atelier er in. Bij de gîte ging dit nog met een slurf maar bij de atelier ging dit niet: er lagen te veel loze leidingen, de metselaar was bang dat dit met een betonpompwagen kapot zou gaan dus dan maar kruien (ongeveer 200 kruiwagens).

Het resultaat is er zeker na:
links het terras van de gite (komen nog houten planken op) en rechts het atelier. Je kan je bijna al niet meer voorstellen dat dit een paardestal (de foto eronder) is geweest.

Kom ik weer bij een leuk onderwerp: Azra en Samira vonden Caneille en Judith erg leuk maar wilde wel heel graag rijden maar dat kon niet op Caneille of Judith. Effe snuffelen op internet en een Equestre in de buurt was snel gevonden: Ayacheval. Samen met Irma hebben ze een tocht gemaakt van 1,5 uur door het schitterende landschap van de Combrailles. Dus houd je van paardrijden: weer een reden om langs te komen. Het leuke was dat ons Etang du Cheix nog in een tocht van hen werden genoemd dus zij waren heel blij dat we weer kamers verhuurden.

Met deze vegetarische week waren we blij dat we de eerste groenten uit de moestuin (serre) konden halen: rabarber, raapstelen en racket (rucola).







Een heel verhaal weer en er is inderdaad veel gebeurd afgelopen week, want ik ben nog niet klaar: het terras aan het water is al gereed. Samen met onze fantastische werklui lag in een dag ons terras erin. Tegen die graafmachines kun je niet met je schepje aan werken.

Ze krijgen dan ook elke dag wat bij de koffie, deze week koffiekoeken.
Een bijproduct van de croissantbakkerij "Tresor Etang du Cheix"

Na deze enerverende week namen we vrijdag afscheid van Irma, Azra en Samira: die zeker nog een keer komen en zaterdag van Rob en Twan die zich ook uitstekend vermaakt hadden door o.a. het meehelpen met de klussen: je ziet Twan lekker geconcentreerd het gras maaien.

Komende week wordt het weer rustiger: geen gasten en de metselaar heeft bijna het eerste deel van zijn klus geklaard: nog een gleuf voor de toekomstige leiding naar de nieuwe compteur voor het huis. Hopelijk gaan we over 2 weken aan het dak van de gîte beginnen en kan Marcel de panelen voor de afwerking van het atelier gaan bestellen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten