maandag 28 mei 2012

Maandag 21 mei - maandag 28 mei 2012

Vandaag hebben we onze eerste Franse gasten uitgezwaaid. We hadden geluk: het waren 2 zeer aardige dames die het heel erg naar hun zin hebben gehad. Ondanks dat ze niet hadden geboekt voor eten bleven ze beide avonden mee eten. Een van de dames was boeddhistisch en had goede contacten met het klooster. De tweede avond bleef er dan ook een monnik mee eten. Alleen maar goed voor de reclame en we zijn benieuwd hoelang we moeten wachten voordat al die roze jurken aanschuiven.
De monnik bereikte bij het eten van een chocolade moelleux het punt van de opperste verlichting. Dit bezoek was ook zeer goed voor onze Franse taal en dat ging ons best goed af. We hebben in ieder geval 2 leuke avonden gehad.



Verder was het de week van onze verjaardagen en 2 dagen (ma en di) heel slecht weer. We hadden onze verjaardag al zondag gevierd met de familie Grenat (hiernaast een foto van de mooie verkregen Rosier) maar dinsdag, de verjaardag van Yvonne hebben we een bezoek gebracht aan Clermont-Ferrand. 's Ochtends hebben we nog wat brico's afgelopen (voor de fenêtres) en 's middags hebben we een bezoek gebracht aan Montferrand. Clermont-Ferrand bestaat eigenlijk uit 2 stadsgedeelten waarvan Montferrand eigenlijk de leukste en mooiste is. In de kerk van Montferrand hadden we nog voor mijn verjaardag een kaarsje aangestoken. Toen we 's avonds thuis kwamen stond de telefoon en email niet stil. Maar goed het was ook de eerste verjaardag in Frankrijk.

Door het slechte weer konden we ook wat binnenklusjes afronden (want die bleven maar liggen). De 4 meter lange tafel uit 1915 in de was gezet en die ziet er nu weer prachtig uit. Verder moesten we ook nog naar de bank om onze zakelijke rekening te laten openen. Je moet hiervoor echt een afspraak maken. Maar goed de bank juffrouw is ook wel weer een toekomstige potentiële klant want was toch weer erg benieuwd wanneer dat chocolade atelier nou klaar is.


Woensdag ging het weer gelukkig opknappen en hebben we hiervan gebruik gemaakt om ons hek rond het terras af te maken. Verder is nu het  grove werk voor het atelier afgerond en is Marcel druk bezig met het uitzoeken van specialisten voor vloer en de muren. Tussendoor ook nog even bij de buurvrouw langs waar ook de arriere petite-file Lucie aanwezig was.

Als het weer hier gaat verbeteren dan is het ook gelijk korte broeken en "Marcellekes" weer. Waarschijnlijk wist de zon dat 25 mei "Marcelleke" jarig was het was dan ook gelijk 30C. Marcel had nog gauw een tarte à la rhubarbe gemaakt want vrijdag was de nicht van de buurvrouw weer op visite (Odile) bij Janine en dan worden we wel aan de overkant verwacht. Even dachten we dat ze naar ons toe kwamen want om 15:30 uur waren Janine en Odile helemaal naar de overkant gelopen om ons te komen halen. De koffie stond namelijk klaar. Het was weer vrijdagmiddag dus het was weer een zoete inval bij Janine maar wel gezellig. Door de discussies over de beestjes in de Chinese kool (die vreten mijn blaadjes op) ging mijn Frans even uit maar goed we waren er wel achter gekomen welke takken we tussen de chinese kool moesten leggen tegen de beestjes.


Verder werd Marcel getrakteerd  met de eerste (zeer kleine) eitjes van onze nieuwe kippen. Maar goed het zijn wel brutaaltjes want springen gewoon op de venster bank (toch meer dan 1 meter hoog) of er binnen ook nog wat te halen valt. En als Marcel naar buiten gaat dan zie je 4 kippen heel hard achter hem aan hollen met in hun gedachten "eten".


De week eindigde dus heel leuk met twee leuke Franse gasten die goede reclame gingen maken voor ons, te lezen in ons livre d'or.

De komende week hopen we dat er verder gewerkt kan worden aan het dak van de gîte. Verder wordt het aan het eind van de week weer druk: een weekend vol gasten en op zondag het jaarlijkse "fête de chasseurs". Hiervoor moet Marcel weer aan de slag: taarten maken en we hebben voorgesteld  dat het herten vlees eerst op onze BBQ wordt klaargemaakt om te voorkomen dat alle mesjes weer krom zijn. Volgende week weer meer nieuws vanuit het "trésortje".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten