zondag 13 mei 2012

Zondag 6 mei - zondag 13 mei 2012


Zondag 6 mei konden we even terug kijken op de best wel drukke maar leuke week. Iedereen had het erg naar hun zin gehad en was het ook weer even tijd voor een bezoek aan voisine Janine.
Maandag 7 mei stond Hervé weer met zijn compagnon voor de deur: vandaag zouden ze de laatste 2 geulen maken (en weer dichtgooien) voor de toekomstige nieuwe compteur voor het huis. Jullie begrijpen wel: alles zag er redelijk verzorgd uit maar dat was gauw verdwenen na het graaf werk. We hopen wel dat onze mooie cerise boom het heeft overleeft want er werden wel wat wortels geraakt. Verder hoorde we regelmatig het woordje met 3 letters in het Frans voorbij komen. Er lag namelijk een mega steen in een van de geulen en die ging zeker niet van zijn plaats af en ging ook niet door midden. Ze hebben er een klein gaatje langs gemaakt zodat de lege buizen er net langs konden. Na het graafwerk werd alles weer keurig dichtgemaakt met de nodige precisie met een grappige kleine graaf machine. En het werk wordt hier gewoon afgemaakt: om 20:30 uur gingen de beide mannen pas naar huis. We hebben het met deze Maconnerie "Chomette" echt getroffen.

Dinsdag 8 mei was het hier weer een vrije dag (de zoveelste in de maand mei): fête de la Victoire 1945. Goed dat we het van te voren wisten want dinsdag zouden Ben (onze architect) en zijn vouw Joyce bij ons eten (en op een feestdag zijn alle winkels gewoon dicht). We wilden ze sowieso uitnodigen voor de gehele uitwerking van de stamboom van ons kasteel in A0 formaat maar we werden nogmaals verrast door een cadeautje "een grote antieke tafel". Hij stond bij hun in stukken in de garage en ze hadden geen directe bestemming voor de tafel. Toen Ben onze resto had gezien vond hij onze kleine tafeltjes maar niks vandaar dat hij zijn grote antieke familie tafel aan ons aanbood (een tafel van 1 bij 2/2,7/4 meter). Dus daar kunnen max 14 man aan. En de tafel is 1 meter breed, heb je niet meer het idee dat je uit het glas van je overbuurvrouw zit te drinken. Hij moest nog wel even in elkaar gezet worden maar daarna konden we gezellig ruim eten.

Woensdag zouden we samen met Arnold en Elly en nog 2 andere Nederlanders naar Montlucon gaan. De 2 andere Nederlanders hebben we helaas niet ontmoet die moesten i.v.m. familie omstandigheden eerder naar huis. Gelukkig waren de vrienden van Arnold en Elly Ad en Riet weer in de Auvergne dus zijn we toch met z'n zessen naar Montlucon gegaan om de chinees uit te proberen (zonder meer aan te raden) en daarna weer de auto vol te gaan laden bij de bricodepot. Tussendoor ook nog een rommel winkel en een grote tweedehands winkel met antieke spullen bezocht. Zeker die laatste winkel is erg interessant om een gite/kamer met leuke antieke spullen in te richten.
Omdat Riet zaterdag 12 mei jarig was wilden ze eigenlijk met z'n vieren uit eten. Arnold had Marcel al eens gevraagd of wij dat niet konden/wilden verzorgden. Natuurlijk wilden we dat want we hadden net onze bedrijfsaankondiging binnen met o.a. ook de vermelding van Petit restaurant.

Na een regenachtige dinsdag (het was een keer niet mooi weer op een feestdag) begon het woensdag weer op te knappen met de 2 daarop volgende dagen tussen de 25 en 30 graden. We hebben daarom ook heerlijk buitengewerkt: na al het graafwerk moest de oprit wat bijgewerkt worden. Die is nu weer aardig netjes. Zaterdagochtend werd het mooie weer weer afgestraft: het goot met onweer. 's middags werd het gelukkig weer droog. Marcel moest aan de bak voor het feest diner voor Riet, Ad, Arnold en Elly: kikkererwten salade, een heerlijke gevulde fricandeau van de BBQ met gegrilde groenten en roseval aardappelen, kaas en zelfgemaakt ijs toe. Gelukkig vond Marcel dat die ook nog een slagroom taartje moest oefenen voor Riet haar verjaardag. Volgens onze gasten was het een zeer geslaagd diner en avond. En onze grote tafel is al voor de tweede keer ingewijd.

Zondag was het jaarlijkse fête de jardin in St Gervais d'Auvergne. Waar ook de folkdansgroep les Crouzances optraden. Gerard (de zoon van Janine) en zijn vrouw Solange traden daarin op (de twee in het midden). Op facebook heb ik weer eens een filmpje geladen zodat je ook hun muziek kan horen en de dans kan zien. Nadat er werd aangekondigd dat het publiek kon mee doen zijn we gauw gevlucht om een aantal planten te kopen. We hebben onze moestuin weten uit te breiden met een aantal kruiden planten. Dat is wel nodig want verse kruiden zijn in de gewone supermarkten nauwelijks te krijgen. "s Middags kon ik eindelijk een behoorlijk aantal groenten buiten gaan planten. Ondanks dat de temperatuur wel gedaald was was het heerlijk zonnig weer.

En zoals elke week kan ik weer eindigen met een aankondig voor volgende week. Onze bouwhulp Jan belde namelijk dat ze maandag gaan beginnen met het afbreken van het dak van de gîte om hierna er een nieuw dak op te gaan leggen. Dus er zit weer vooruitgang in ons bouw project. Tussendoor heeft Marcel ook een offerte gekregen voor de vloer van het atelier en hebben we de officiele aankondiging van ons bedrijf binnen. Hopelijk volgende week ook het siret en btw nummer dan kunnen we eindelijk officieel van start.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten